Ana Menü
Hoşgeldiniz
Son Ziyaretçiler
- %52
[ 0 yıl, 0 ay, 0 hafta, 0 gün, 9 saat, 58 dk., 56 sn. önce ] - sinan
[ 0 yıl, 0 ay, 0 hafta, 1 gün, 23 saat, 58 dk., 16 sn. önce ] - buse
[ 0 yıl, 0 ay, 0 hafta, 5 gün, 17 saat, 46 dk., 0 sn. önce ] - kar
[ 0 yıl, 0 ay, 1 hafta, 3 gün, 11 saat, 48 dk., 53 sn. önce ] - CemC
[ 0 yıl, 0 ay, 2 hafta, 1 gün, 22 saat, 35 dk., 15 sn. önce ] - çağdaş
[ 0 yıl, 0 ay, 2 hafta, 2 gün, 6 saat, 45 dk., 15 sn. önce ] - FARAKLİT
[ 0 yıl, 0 ay, 2 hafta, 4 gün, 1 saat, 29 dk., 34 sn. önce ] - düşünen hayvan
[ 0 yıl, 0 ay, 3 hafta, 0 gün, 11 saat, 20 dk., 10 sn. önce ] - hayatım.. .
[ 0 yıl, 0 ay, 3 hafta, 3 gün, 23 saat, 16 dk., 33 sn. önce ] - kamara
[ 0 yıl, 1 ay, 0 hafta, 3 gün, 0 saat, 10 dk., 33 sn. önce ]
Ara Hayvan Özgürlüğü
Chatbox
Yorum gönderebilmek için üye olmalısınız - lütfen giriş yapın yada kayıt olmak için buraya tıklayın
xpltest
07 Jun : 22:25
chaos
28 Aug : 01:31
Dostum ben somadayım.Ve burada duyarlı bir arkadaş çevremiz var.Birgün toplanıp orada birşeyler yapalım...
hayat35
05 Apr : 18:59
Burası İZMİRİN KINIK İLÇESİNİN POYRACIK BELDESİ....Burası HAYVAN KATLİAMLARININ yapıldığı yer.....Sokak köpeklerinin kulakları burda kesiliyor,burada köpekler sopalarla dövülerek öldürülüyor,burada boyunlarına ip takılıp asılarak bıçakla karınları deşiliyor....Hayvan katliamları burada yapılıyor...Poyracık belediyesi insanların yaptıkları işkencelere katılıp zehirlemeyi tercih eden bir belediye....burada veteriner yok burada vicdan sahibi insanlar azınlıkta..inanın artık buraya bir el uzatın...dayanacak gücümüz kalmadı....
hayat35
04 Apr : 23:40
EDA hanım izmir de sivil olarak çalışan haytap kordinatörü funda hanım -email-) adresinden kendisine ulaşabilirsiniz..umarım yardımcı olmuşumdur...
eda
02 Apr : 23:37
merhaba arkdaşlar izmirde hayvan haklarıyla ilgili yasal bir dernek varmı ?sivil olarak çalışan ?ama sosyete işi yapılanlardan bahsetmiyorum siteye yeni üye oldum bilgilendiren olursa memnun olurum
sinan
05 Feb : 09:35
DUYURU!"Foruma Son Eklenenler" menüsünde problem yaşandığı için, o menü kaldırılmıştır. Foruma, ana sayfanın en üstündeki linkten ulaşabilirsiniz.
sinan
14 Jan : 22:39
bugün 129 kişi ziyaret etmiş sitemizi
tarihi bir gün
dumrul
13 Jan : 01:09
dumrul
13 Jan : 01:09
ya ben ya ben :S
sinan
11 Jan : 17:50
selam kardeşim. lakin beni bu işlere bulaştıran (gönül gözümü açan da diyebiliriz:) kişi olarak kayboldun gittin başka alemlere... bulaşmanı ve hiç çıkmamanı dileriz
Tüm mesajları göster (108)
Sayaç
Bu sayfa bugün ...
toplam: 0
tek: 0
Bu sayfa genel ...
toplam: 2230
tek: 772
Site ...
toplam: 61316
tek: 27247
toplam: 0
tek: 0
Bu sayfa genel ...
toplam: 2230
tek: 772
Site ...
toplam: 61316
tek: 27247
Forumlar
| << Önceki konu | Sonraki konu >> |
Oltayla Balık Avlamak |
| Yazar | Mesaj |
| CemC |
| ||
![]() ![]() Kayıt tarihi: Sat Dec 20 2008, 10:19PM Mesaj sayısı: 37 | Oltayla av avlamanın kırıntılarını balık tutanlar eve gittikten sona bile görebiliriz. Oltacılar zaten tehdit altındaki balık popülasyonlarını daha da azaltıyorlar ve kaybolmuş yemler ve olta ekipmanlar da bir çok gölün, nehrin ve okyanus kıyısının tabanlarını kirletiyor. Spor amaçlı balık tutan insanlar doğal balık yataklarımızın azalmasına katkıda bulundukları gibi kayıp yemler ve olta ekipmanları da çevreye zarar verip ölüme sebep oluyor. Oltacılar doğal yaşam alanlarını kaybeden ve kirlilikten muzdarip olan balıkları öldürüyorlar. Son zamanlarda yapılan bir çalışmada oltacıların sanıldığının aksine tehdit altındaki türlerden daha fazla sayıda balık öldürdüğünü ortaya koymuştur. Tuzlu sulardaki ölümlerin %25inden sorumludur. Kancalar ayrımcılık yapmaz, tehlike altındaki türler eğer oltayla avlanmaya izin verilirse ölümden ve yaralanmalardan korunamaz. Oltayla avlananlar bazı balıktürlerini diğerlerine tercih eder.Göllerde ve nehirlerde bu balıktürlerinin sayısını çoğaltmak için balıklar ambarlardan kamyonlara yüklenir ve ülke çapındaki göllere ve nehirlere boşaltılır. Su bölgelerine balık çiftliklerinden alınan balıkların bırakılmasına stoklama denir. Bir çok oltacı bu balıkların bırakıldığı yerleri öğrenmeye çalışır, böylece orada düzinelerce balık yakalayabilecektir. Bazı durumlarda binlerce balık bir balık tutma turnuvası sona ermeden sulara salınır, böylece balık tutanlar daha fazla balık tutabilirler. Oltayla balık tutanlar o kadar çok balık öldürmüştür ki nehirlerimiz ve göllerimiz eğer fabrika çiftçiliğiyle elde edilen balıklar olmasaydı bomboş olurdu. Oltayla balık tutanlar belli türleri tutmaya çalışırken hedef sayılmayan bir çok balık da yaralanır ya da öldürülür. Bazı göller oltacıların durumunu iyileştirmek için tamamıyla kurutulmuştur, bu durumda da o göllerde yaşayan ya da o göldeki yiyeceklere ve suya ihtiyacı olan çok sayıda hayvanının ölümüne sebep olmuştur. Ancak ölümler oltayla balık tutanlar evlerine döndüğünde sona ermiyor; çünkü balık tutmayla alakalı ekipmanlar bütün yaban hayatını tehdit ediyor. Kuşlar, deniz memelileri, sayıları azalmış olan kaplumbağalar ve düzinelerce balık türü geride bırakılmış balıkçılık ekipmanı yüzünden yavaş ve çok acı veren ölümlerle yok oluyorlar. Kıyı kasabaları hayvanların yaşadığı yaralanmaların genelde sağa sola bırakılmış aletlerden araçlardan kaynaklandığını söylüyor. | ||
| En Üst |
| Moderatörler: sinan, CemC |

Oltayla Balık Avlamak